Samuel og bestefar på bobileventyr

Kontakt Namsen Auto Grong

Lurer du på noe? Spør!

Denne siden er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernerklæring og Vilkår for bruk er gjeldende.

Samuel og bestefar på bobileventyr

Eventyrer og livsnyter Samuel Massie elsker å dra på tur med bestefar Arne. Derfor reiste han til Trøndelag og kjøpte en godt brukt bobil som han og bestefaren nå er på vei til Sør-Afrika med. Les mer om hva duoen forventer og gleder seg til på det 18.000 kilometer lange bobileventyret fra Trøndelag til Sør-Afrika.

– Nå skal jeg ned og hente bestefar, og deretter skal vi kjøre med bobil nedover til Sør-Afrika! Det er en omlag 18.000 kilometer lang tur og det blir nok mye bompenger på veien, men jeg gleder meg! Dette kommer til å bli et helsikes eventyr, forteller Samuel Massie, som nå har lagt ut på nye eventyr sammen med sin bestefar Arne Ulvolden.

Duoen vant mange norske hjerter med sin TV-serie «Samuel og bestefar», der de reiste på tur til Sør-Amerika. Her fikk seerne et unikt innblikk i det nære forholdet mellom Samuel og Arne. Massie ble på sin side kjent da han var bare 17 år gammel, i forbindelse med Berserk-ekspedisjonen i 2011.

SE SAMUEL FORTELLE OM BOBILEVENTYRET FRA TRØNDELAG TIL SØR-AFRIKA:

Lærer av hverandre


– Det som er så fint, og som er hele kjernen i det vi holder på med, er jo hva jeg lærer av min bestefar. Og ikke minst at han lærer noe tilbake. Jeg mener det er en stor tyngde i visdommen på tvers av generasjoner, forteller Massie. Duoen la ut på bobileventyret i februar. Når de har ankommet Sør-Afrika skal de deretter fly over til Antarktis og gå til sydpolen.

Bobilen som Samuel og Arne reiser i er en LMC alkovemodell, utlånt av Namsen Auto i Grong. Foto: SCREEN MEDIA. 

Pimpet opp bobilen

– Det jeg ba bestefar om å gjøre før vi dro var å tenke på hvordan han ønsket å «pimpe opp» sin side av bobilen, så tok jeg meg av min side, ler Massie. – Min side er fylt med graffiti og bestefars side har sitt eget preg med fjorder og fjell. Resultatet har blitt en generasjons-bil, og det ble kjempekult! Massie forteller nærmere 150 mennesker i alle aldre også bidro, ved å sette sitt preg på bilen før avreise. Den yngste var ett år gamle Iris og den eldste var Else på 95 år.

Samuel og Arne deler flittig bilder fra reisen på sin Facebook-side @turmedbestefar. (Foto: PRIVAT)

Ta med deg en gamling på tur

– Jeg vil gjerne komme med en oppfordring. Jeg er en ung gutt som skal ta med min gamle bestefar på tur, og er det en ting jeg har lært, så er det at akkurat det er så vanvittig viktig. Ikke bare fordi jeg lærer mye av det selv, men også fordi det krever så vanvittig lite av meg å bidra til å forandre noen andres liv, forteller Massie.

– Så det er en ting jeg har lyst til å oppfordre andre der ute til, og det er å ta med dere en eller annen gamling på tur. Enten det er bestemor, bestefar eller et annet eldre menneske dere kjenner, eller ikke kjenner til. Det finnes sykehjem over alt hvor det finnes ensomme eldre. Ta de med ut, lev livet og ha det gøy, avslutter han.