Kontakt Namsen Auto Grong

Svein-Roger-Nordbakk.png
Svein Roger Nordbakk
Daglig leder 
Erik-Soerkilfla-.png
Erik Sørkilflå
Salgsleder 
Geir-Arne-Opdahl.png
Geir Arne Opdahl
Selger 
Jo-Morten-Grande.png
Jo Morten Grande
Selger 
Sigrid-Hongseth.png
Sigrid Hongseth
Selger og butikksjef 
Jonny-Kaldal.png
Jonny Kaldal
Takstmann 

Kontakt Namsen Auto Trondheim

Dag-Erik-Ysland.jpg
Dag Erik Ysland
Salgsleder 
Bjarne-Knutsen.jpg
Bjarne Knutsen
Selger 
Christoffer-Brandvik.jpg
Christoffer Brandvik
Selger 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Viktig: Det er ingen stor jobb å vinterforberede bobil og vogn, men det er en viktig jobb for å hindre skader, sier Ketlyn Ernits hos Namsen Auto på Øysand. Foto: Jens Lyngstad.

Gjør vogna og bobilen vinterklar:

Slik unngår du kalddusjene

Det er viktig å gjøre en liten innsats før vinteren med bobilen eller vogna for at du skal unngå de store «kalddusjene» når våren kommer.

- Vinterforberedelsene er ingen stor sak, men det er smart å ta høyde for frost og kulde for å unngå problemer og skader før en ny sesong, sier Ketlyn Ernits, butikksjef hos Namsen Auto på Øysand.

Vinterforberedelsene er langt på vei de samme for både vogn og bobil. Her er Ketlyns liste over hva du bør gjøre for å forhindre problemer og skader på bobil eller campingvogn:

  • Tøm vanntankene, varmtvannsbereder, vannsystemet og alt som kan fryse i stykker.
  • Tøm toalett og spillvann.
  • Batteriene må lades før vinteren og lades noen ganger gjennom vinteren.
  • For bobiler: Husk lading av startbatteri og frostvæske i kjølvannet.
  • Rengjør og impregner fortelt og markiser. 
I hele oktober og november får du 20% rabatt på alt utstyr relatert til vinterlagring hos Namsen Auto i Grong og på Øysand. Klikk på banner og les mer om høstkampanjen.
Vann
- Hvis det blir stående litt vann i kraner eller dusjer, har det lett for å skje skader. Ødelagte kraner som følge av frossent vann er kanskje den vanligste skaden etter vinteren. Vannkranene bør stå i åpen posisjon gjennom vinteren, forteller Ketlyn.
 
Hun anbefaler også å kjøre en giftfri frostvæske i vannsystemet og vannlåser. Det vil hindre skader i kranene og hindrer at det som måtte ligge igjen av vann i rør og sluk fryser etter tømming. Noen anbefaler dessuten å åpne kraner for å blåse dem rene for vannperler.
 
Enheter må vannbåren varme må huske å ha tilstrekkelig sterk frostvæske i systemet.
 
Batterier
Batteriene må lades før vinteren og lades noen ganger gjennom vinteren. Det gir batteriene lenger levetid og hindrer at batteriene fryser og blir ødelagte. For bobiler er det viktig å huske lading av startbatteriet og frostvæske i kjølevannet.
 
- Følger man disse rådene kan bobiler og vogner stå ute hele vinteren uten noen form for varme på, sier Ketlyn Ernits hos Namsen Auto. 
 
Snø
Ved store snømengder bør taket på bobilen kostes. Bruk av skuffe kan lett skade taklukene. Også campingvogn bør gjøres ren for snø på taket for å hindre mye ising på front og bakvegg. Hvis snøen på campingvogna utgjør en viss tyngde er det anbefalt med støttebukker mellom bakke og ramme foran og bak akslingene for at fjæringen ikke skal gi etter for vekten. Da kan karosseriet svikte og forårsake sprekker.
SE OGSÅ: Prisgunstige bobiler og vogner på lager hos Namsen Auto
Aktuelt

Bestill verkstedtime og deler